Welkom bij Youké Pleegzorg

Ieder kind is oké. Met een eigen talent, kleur en netwerk. Dat is het startpunt van onze pleegzorg.

Zo kort als kan en zo lang als nodig, zodat kinderen en jongeren veilig opgroeien en zelfstandig verder kunnen.

Pleegzorg is een uitkomst voor kinderen die voor een korte of voor een langere periode niet meer bij hun eigen ouders kunnen wonen.

Een pleegzorgbegeleider van Youké biedt jou als pleegouder begeleiding en ondersteuning bij opvoedvragen en praktische zaken.

Kinderen zijn verbonden met hun ouders en familie, hoe oud ze ook zijn, waar ze ook wonen of opgroeien.

Pleegkinderen nemen in diverse financiële regelingen een bijzondere positie in. Deze positie heeft ook gevolgen voor pleegouders.

De Pleegouderraad (POR) bestaat uit een afvaardiging van pleegouders begeleid door Youké.

Met de Nieuwsbrief Pleegzorg houden wij onze huidige en toekomstige pleegouders en relaties van Youké op de hoogte van pleegzorgnieuws, ervaringen en meer...

Laatste blogberichten

Pleegzorgfestival 15 september 2018

Op zaterdag 15 september organiseert Youké Pleegzorg weer het jaarlijkse pleegzorgfestival voor alle pleeggezinnen van Youké. Een middag waarbij pleeggezinnen elkaar kunnen ontmoeten en waarbij er leuke activiteiten en workshops te volgen zijn.

Lees verder

Een warm pleeggezin teruggeven

Lydia en haar man Lennart hebben het tijdens hun eerste serieuze gesprek over pleegkinderen en adoptie. Op dat moment weten zij nog niet dat het leven en de dood ze in zullen halen voordat het zover is. Dit is het verhaal van Lydia, opgegroeid in een pleeggezin en het geluk dat dit haar heeft gebracht.

Lees verder