Locatie
Pahud de Mortangesdreef 61, Utrecht
Datum
18 maart 2019
Tijd
19.30 tot 21.30 uur
Contact
Marjolein van Lemmen
 
m.van.lemmen@rading.nl

'Ontwikkelperspectief Pleegzorg 2020 Stad Utrecht'

In het kader van ‘Ontwikkelperspectief Pleegzorg 2020 Stad Utrecht’ – waarin op onderdelen samenwerking wordt versterkt – hebben pleegzorgorganisaties Youké, De Rading en Timon afgesproken om trainingen onderling open te stellen . Dit betekent dat pleegouders van Youké deze training in 2019 ook bij De Rading of Timon kunnen volgen, mocht dit beter uitkomen.

Wat is het doel

In de training leren opvoeders om door een traumabril naar het gedrag van hun kinderen te kijken. Begrip van de invloed van trauma op kinderen kan helpen om betekenis te geven aan soms verbijsterende gedragingen, gevoelens en opvattingen. Als u eenmaal begrijpt waarom uw kind zich gedraagt zoals het doet, bent u beter voorbereid, zodat u het kind kunt helpen om te gaan met effecten van trauma.

Inhoud van de training

In deze training zal uw vermogen om te communiceren met uw kind verbeteren, gaat u vaardigheden en technieken leren om het gedrag en de opvatting van uw kind te veranderen en gaat u manieren leren om de stress van het opvoeden van een getraumatiseerd kind te verminderen. Het doel van deze training is om u een effectievere opvoeder te maken en u in staat te stellen om meer positieve ervaringen te laten beleven die opvoeden van een ander kind dan uw eigen kind de moeite waard maken.

Hoe ziet de training eruit

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van twee uur.
Bij voldoende deelnemers zal deze starten op maandag 18 maart 2019 om 19.30 tot 21.30 uur in ons kantoor op de Pahud de Mortangesdreef 61 te Utrecht.
Overige trainingsavonden zijn 1 april, 15 april, 6 mei, 20 mei, 3 juni, 17 juni en 30 juni 2019 (allen op maandag).

Deze training wordt kosteloos aangeboden aan pleegouders van De Rading, Youké en Timon.

Uw trainers zijn Jesse Mulder en Marilou de Graaf.
In de training wordt gewerkt aan de hand van negen casussen van kinderen variërend in de leeftijd van acht maanden tot vijftien jaar oud. Alles wat u leert kunt u meteen toepassen op uw eigen kind(eren) met behulp van de werkbladen die u aan het begin van de training krijgt.

Aanmelden

Mocht u in interesse hebben in deelname aan deze training, dan kunt u contact opnemen met uw pleegzorgbegeleider of met Marjolein van Lemmen m.van.lemmen@rading.nl

Ik wil mij aanmelden voor Training zorgen voor een getraumatiseerd kind – De Rading

Fields marked with an * are required