Locatie
Basisschool MFC Atlas, Biezenkamp 288, Leusden
Datum
21 maart 2019
Tijd
19.45 uur tot 22.00 uur
Contact
Ina van Zwol
 
Ina.van.zwol@presentamersfoort.nl

Vormen van ondersteuning

Tijdens deze informatieavond leggen we meer uit over de verschillende vormen van pleegzorg.

Steungezinnen
Er worden steungezinnen in de buurt gezocht, zij kunnen zich inzetten voor ouders en kinderen die tijdelijk ondersteuning nodig hebben.

Gezinsparaplu
Een nieuwe manier om te kijken naar onderlinge hulp in Leusden wat betreft kinderen en jongeren die in de knel zitten. We zijn op zoek naar nieuwe vormen waarbij ouders worden ontlast en uithuisplaatsing kan worden voorkomen.

Pleegzorg
In Nederland wonen ongeveer 20.000 kinderen voor korte of langere tijd in een pleeggezin. Dit komt omdat ouders (tijdelijk) niet voor hun kinderen kunnen zorgen. Vaak vanwege complexe problemen. Voor deze kinderen worden pleeggezinnen gezocht.

Om wat meer uitleg te geven en samen te spreken over de mogelijkheden, wordt op 21 maart 2019 een informatiebijeenkomst over beide vormen van hulp en ondersteuning georganiseerd in Leusden.

Samenwerking

De avond wordt georganiseerd door de gemeente Leusden in samenwerking met de organisaties: De Rading (Pleegzorg) en Youké (Pleegzorg), gezinshuis Kracht van Verschil (Gezinsparaplu), en Stichting Present (Steungezinnen).

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over pleegzorg en over initiatieven in de buurt om kinderen en ouders te ondersteunen. Dat pleegouderschap of gezinsondersteuner alleen is weggelegd voor opvoedingsexperts, is een misverstand. We zijn op zoek naar “supergewone” mensen.

Tijdens de informatieavond wordt een korte presentatie gehouden. Daarna is er gelegenheid om samen met een medewerker van Youké, de Rading, Stichting Present of het Gezinshuis in gesprek te gaan over wat uw mogelijkheden zijn.

U bent van harte welkom!

Aanmelden

U kunt zich aanmelden bij:

Ina van Zwol (stichting Present): Ina.van.zwol@presentamersfoort.nl / 06-38907147

of

Henry Koopman, gezinsouder en coach bij gezinshuis Kracht van Verschil (Gezinsparaplu): gezinshuis@krachtvanverschil.nl / 06-42557154

21 maart 2019 van 20.00 uur tot 22.00 uur. Vanaf 19.45 bent u van harte welkom!

Locatie:
Basisschool MFC Atlas
Biezenkamp 288
3831 JA Leusden

Ik wil mij aanmelden voor Informatieavond Leusden – Gezinsparaplu Leusden

Fields marked with an * are required