Interview met Romy Booijen

Romy ( 13 jaar) woont sinds 2013 bij haar opa en oma in Hilversum. Haar opa en oma zijn de ouders van haar moeder. Ze heeft wekelijks contact met haar ouders. Afgelopen september is zij begonnen aan de middelbare school. .

Romy gaat naar het Hilfertsheem College in Hilversum. Zij volgt het niveau VMBO basis met leerwegondersteuning. Dat laatste is prettig voor haar,, omdat zij extra ondersteuning krijgt bij alle vakken. Romy zit in een klas met 12 leerlingen. In de klas zitten 8 meisjes en 4 jongens. Romy maakt het meeste huiswerk op school. Dat is wel handig, want zo heeft zij meer tijd voor haar hobby’s (paardrijden, hardlopen, gymnastiek, koken en grapjes maken).

Romy vertelt dat zij beginnen op de middelbare school spannend vond. Een grote school, veel kinderen, verschillende lokalen en docenten. Het was erg wennen. Nu Romy gewend is, ervaart zij de gezelligheid op school. Kletsen in de kantine of op het schoolplein. Romy heeft al veel vriendinnen gemaakt. Soms gaat ze na schooltijd met haar vriendinnen naar de FEBO om een lekkere  snack  te halen.

Haar opa en oma vonden het ook spannend. Romy moet 20 minuten alleen naar school fietsen en zij heeft wisselende schooltijden. Ze heeft met haar opa en oma afgesproken, dat zij altijd laat weten waar zij is. Dat doet ze trouw middels een telefoontje of een appje. Romy vindt het fijn dat zij steeds zelfstandiger wordt,  met de steun van haar opa en oma.

(

Deel dit bericht: