Pleegouders voor pleegouders

Youké wil beschikbaar zijn in de ondersteuning van pleegouders, maar in de praktijk blijkt dat pleegouders ook veel voor elkaar kunnen betekenen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat maar liefst 68% van de pleegouders een sterke behoefte heeft aan iemand met soortgelijke ervaringen om mee te praten. Je kunt als pleeggezinnen dus onderling een hulpbron voor elkaar zijn.

Lees verder

Interview met Romy Booijen

Romy (13 jaar) woont sinds 2013 bij haar opa en oma in Hilversum. Haar opa en oma zijn de ouders van haar moeder. Ze heeft wekelijks contact met haar ouders. Afgelopen september is zij begonnen aan de middelbare school. Lees hoe de overstap haar is bevallen.

Lees verder

Tijdelijk gratis webinar: Zo luisteren ze wél!

Tijdens de tijdelijk gratis webinar: Zo luisteren ze wel!, krijg je tips en tricks om communicatie tussen alle betrokkenen binnen pleegzorg makkelijker en succesvoller te laten verlopen.

Lees verder

Pleegzorgfestival 2017

Op zaterdag 24 juni was het weer zover. Na het succes van vorig jaar kon Youké dit jaar dankzij Stichting “het vergeten kind” het pleegzorgfestival opnieuw organiseren. Ondanks dat de weergoden ons niet gunstig gezind waren en ook buienradar een wispelturige dag had kijken wij terug op een erg mooie dag met alle pleegouders, kinderen en gezinshuizen!

Lees verder

Oma en pleegmoeder

Mevrouw Astrid Wijnruit zorgt sinds 3 maart 2017 voor haar kleinzoon van 7 jaar. Zij had vanaf de geboorte van haar kleinzoon al een grote rol in zijn leven. Dit kwam, omdat de ouders van haar kleinzoon bij haar in huis woonden. Mevrouw Wijnruit is de moeder van de vader van haar kleinzoon.

Lees verder

Laat je niet gijzelen!

‘Mensen zijn niet bang voor verandering, ze zijn bang voor de pijn van verandering’ – George Kohlriezer

Lees verder

Perbericht; Pleegzorg begeleiden is een vak.

Nieuwe methodiekhandleiding helpt pleegzorgbegeleiders vooruit te kijken

Lees verder

P-toets 2016

In het tweede kwartaal van 2016 is de P-toets afgenomen onder in totaal 415 pleeggezinnen ten behoeve van de 3-jaarlijkse evaluatie van de tevredenheid over de pleegzorg van Youké. Van dit aantal pleeggezinnen hebben 149 pleegouders de P-toets ingevuld. Ook hebben 68 kinderen de P-toets ingevuld en daarmee hun stem laten horen. Het responspercentage ligt op 35,9%.

Lees verder

Methodiek en Monitor pleegzorg

In het eerste kwartaal van 2017 worden binnen de pleegzorg de landelijke Methodiekhandleiding en de Monitor Pleegzorg geïmplementeerd.

Lees verder

Bas en Fenna

Binnen een half uur namen we de beslissing: ja, hij is welkom!

Lees verder