Informatieavonden

Bekijk totale agenda

Vergoeding per pleegkind voor 2019 bekend

De vergoeding per pleegkind voor 2019 is bekend. Voor 2019 zijn door het Ministerie van VWS de volgende pleegzorgvergoedingen afgegeven:

Lees verder

IJspret op de schaatsbaan

Deze winter kan er weer geschaatst worden bij het Winterparadijs op het Eemplein in Amersfoort. En net als vorig jaar mag Youké in de kerstvakantie een ochtend gebruik maken van de schaatsbaan. Wij nodigen u daarom graag uit om te komen schaatsen!

Lees verder

Week van de Pleegzorg 2018

Vandaag is de laatste dag van de Week van de Pleegzorg 2018. Een week waarin door verschillende organisaties landelijk veel aandacht voor pleegzorg en de werving van nieuwe pleegouders wordt gevraagd. Aan de Week van de Pleegzorg is elk jaar een thema gekoppeld. Dit jaar is het thema ‘Doneer je sporthek’. Dat hebben veel sportclubs gedaan en dat heeft kleurrijke foto’s opgeleverd.

Lees verder

Vlog pleegzorg

Heb jij altijd al willen weten hoe het is om pleegouder te zijn? Samen met pleegvader Matijn hebben wij een vlog gemaakt waarin je kunt zien wat je kunt verwachten als je naar een informatieavond van Youké komt. En wat er gebeurt als je besluit om pleegouder te worden. Benieuwd? Kijk dan snel verder.

Lees verder

Pleegzorgfestival 15 september 2018

Op zaterdag 15 september organiseert Youké Pleegzorg weer het jaarlijkse pleegzorgfestival voor alle pleeggezinnen van Youké. Een middag waarbij pleeggezinnen elkaar kunnen ontmoeten en waarbij er leuke activiteiten en workshops te volgen zijn.

Lees verder

Een warm pleeggezin teruggeven

Lydia en haar man Lennart hebben het tijdens hun eerste serieuze gesprek over pleegkinderen en adoptie. Op dat moment weten zij nog niet dat het leven en de dood ze in zullen halen voordat het zover is. Dit is het verhaal van Lydia, opgegroeid in een pleeggezin en het geluk dat dit haar heeft gebracht.

Lees verder

Gezamenlijke informatieavond pleegzorg 18 juni

In Nederland is er nog steeds een tekort aan 3.500 pleegouders. Daarom organiseert Youké in samenwerking met de gemeente Nieuwegein en andere pleegzorgaanbieders een informatieavond op 18 juni. Kom jij ook?

Lees verder

Pleegkind zit knel tussen ouders en opvoeders

Deze week stond er een artikel in Trouw, waarin wordt verteld dat pleegkinderen vaak knel zitten tussen ouders en pleegouders.

Lees verder

Deeltijdpleeggezin gezocht voor twee meiden

Youké zoekt een deeltijdpleeggezin voor twee meiden van 7 en 9 jaar in de omgeving van Utrecht. Van donderdagmiddag tot en met zondagavond wonen de meisjes bij hun moeder. Voor zondagavond tot en met donderdagochtend wordt er een deeltijdpleeggezin gezocht.

Lees verder

Waarom gezinshuizen zo belangrijk zijn.

Youké is druk op zoek naar gezinshuisouders (en pleegouders), maar waarom is dat eigenlijk zo belangrijk? In het artikel, geschreven door Peer van der Helm, dat is toegevoegd lees je daar alles over.

Lees verder