Informatieavonden

Bekijk totale agenda

Waarom gezinshuizen zo belangrijk zijn.

Youké is druk op zoek naar gezinshuisouders (en pleegouders), maar waarom is dat eigenlijk zo belangrijk? In het artikel, geschreven door Peer van der Helm, dat is toegevoegd lees je daar alles over.

Lees verder

Gezinshuisouders gezocht

Heb jij alles in 'huis' om gezinshuisouder te worden? Dan is Youké samen met Gezinshuis.com opzoek naar jou!

Lees verder

Pleegouder zonder eigen kinderen

Het is alweer 3 jaar geleden dat mijn hulp als netwerkpleegouder gevraagd werd en ik in contact kwam met Youké. Vanaf die tijd ben ik actief geweest in de crisisopvang van de pleegzorg van Youké. Tot op een moment de vraag kwam of ik twee zusjes één keer in de maand een zondagmiddag op wilde vangen. Dat zag ik wel zitten, dus heb ik kennis gemaakt met de twee zusjes.

Lees verder

Start Week van de Pleegzorg

Vandaag start de Week van de Pleegzorg. In deze actieweek wordt samen met Pleegzorg Nederland extra aandacht gevestigd op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. Een belangrijk onderdeel vormen de acties om nieuwe pleegouders te werven in het kader van de campagne ‘Supergewone mensen gezocht’. Het doel is om landelijk 3.500 nieuwe pleegouders te werven. Youké heeft ervoor gekozen om pleegouders te vragen posters met informatie over Pleegzorg in het eigen netwerk te verspreiden.

Lees verder

Pleegouders voor pleegouders

Youké wil beschikbaar zijn in de ondersteuning van pleegouders, maar in de praktijk blijkt dat pleegouders ook veel voor elkaar kunnen betekenen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat maar liefst 68% van de pleegouders een sterke behoefte heeft aan iemand met soortgelijke ervaringen om mee te praten. Je kunt als pleeggezinnen dus onderling een hulpbron voor elkaar zijn.

Lees verder

Interview met Romy Booijen

Romy (13 jaar) woont sinds 2013 bij haar opa en oma in Hilversum. Haar opa en oma zijn de ouders van haar moeder. Ze heeft wekelijks contact met haar ouders. Afgelopen september is zij begonnen aan de middelbare school. Lees hoe de overstap haar is bevallen.

Lees verder

Tijdelijk gratis webinar: Zo luisteren ze wél!

Tijdens de tijdelijk gratis webinar: Zo luisteren ze wel!, krijg je tips en tricks om communicatie tussen alle betrokkenen binnen pleegzorg makkelijker en succesvoller te laten verlopen.

Lees verder

Pleegzorgfestival 2017

Op zaterdag 24 juni was het weer zover. Na het succes van vorig jaar kon Youké dit jaar dankzij Stichting “het vergeten kind” het pleegzorgfestival opnieuw organiseren. Ondanks dat de weergoden ons niet gunstig gezind waren en ook buienradar een wispelturige dag had kijken wij terug op een erg mooie dag met alle pleegouders, kinderen en gezinshuizen!

Lees verder

Oma en pleegmoeder

Mevrouw Astrid Wijnruit zorgt sinds 3 maart 2017 voor haar kleinzoon van 7 jaar. Zij had vanaf de geboorte van haar kleinzoon al een grote rol in zijn leven. Dit kwam, omdat de ouders van haar kleinzoon bij haar in huis woonden. Mevrouw Wijnruit is de moeder van de vader van haar kleinzoon.

Lees verder

Laat je niet gijzelen!

‘Mensen zijn niet bang voor verandering, ze zijn bang voor de pijn van verandering’ – George Kohlriezer

Lees verder