Informatieavonden

Bekijk totale agenda

Gezamenlijke informatieavond pleegzorg 18 juni

In Nederland is er nog steeds een tekort aan 3.500 pleegouders. Daarom organiseert Youké in samenwerking met de gemeente Nieuwegein en andere pleegzorgaanbieders een informatieavond op 18 juni. Kom jij ook?

Lees verder

Pleegkind zit knel tussen ouders en opvoeders

Deze week stond er een artikel in Trouw, waarin wordt verteld dat pleegkinderen vaak knel zitten tussen ouders en pleegouders.

Lees verder

Deeltijdpleeggezin gezocht voor twee meiden

Youké zoekt een deeltijdpleeggezin voor twee meiden van 7 en 9 jaar in de omgeving van Utrecht. Van donderdagmiddag tot en met zondagavond wonen de meisjes bij hun moeder. Voor zondagavond tot en met donderdagochtend wordt er een deeltijdpleeggezin gezocht.

Lees verder

Waarom gezinshuizen zo belangrijk zijn.

Youké is druk op zoek naar gezinshuisouders (en pleegouders), maar waarom is dat eigenlijk zo belangrijk? In het artikel, geschreven door Peer van der Helm, dat is toegevoegd lees je daar alles over.

Lees verder

Gezinshuisouders gezocht

Heb jij alles in 'huis' om gezinshuisouder te worden? Dan is Youké samen met Gezinshuis.com opzoek naar jou!

Lees verder

Pleegouder zonder eigen kinderen

Het is alweer 3 jaar geleden dat mijn hulp als netwerkpleegouder gevraagd werd en ik in contact kwam met Youké. Vanaf die tijd ben ik actief geweest in de crisisopvang van de pleegzorg van Youké. Tot op een moment de vraag kwam of ik twee zusjes één keer in de maand een zondagmiddag op wilde vangen. Dat zag ik wel zitten, dus heb ik kennis gemaakt met de twee zusjes.

Lees verder

Start Week van de Pleegzorg

Vandaag start de Week van de Pleegzorg. In deze actieweek wordt samen met Pleegzorg Nederland extra aandacht gevestigd op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. Een belangrijk onderdeel vormen de acties om nieuwe pleegouders te werven in het kader van de campagne ‘Supergewone mensen gezocht’. Het doel is om landelijk 3.500 nieuwe pleegouders te werven. Youké heeft ervoor gekozen om pleegouders te vragen posters met informatie over Pleegzorg in het eigen netwerk te verspreiden.

Lees verder

Pleegouders voor pleegouders

Youké wil beschikbaar zijn in de ondersteuning van pleegouders, maar in de praktijk blijkt dat pleegouders ook veel voor elkaar kunnen betekenen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat maar liefst 68% van de pleegouders een sterke behoefte heeft aan iemand met soortgelijke ervaringen om mee te praten. Je kunt als pleeggezinnen dus onderling een hulpbron voor elkaar zijn.

Lees verder

Interview met Romy Booijen

Romy (13 jaar) woont sinds 2013 bij haar opa en oma in Hilversum. Haar opa en oma zijn de ouders van haar moeder. Ze heeft wekelijks contact met haar ouders. Afgelopen september is zij begonnen aan de middelbare school. Lees hoe de overstap haar is bevallen.

Lees verder

Tijdelijk gratis webinar: Zo luisteren ze wél!

Tijdens de tijdelijk gratis webinar: Zo luisteren ze wel!, krijg je tips en tricks om communicatie tussen alle betrokkenen binnen pleegzorg makkelijker en succesvoller te laten verlopen.

Lees verder